Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Nevím, ale připadáte mi jako velký optimista.

Na jedné straně je samozřejmě nutno omezit exekutorské mafie, ale jak zabráníte černé lichvě probíhající mimo zákon?

Na druhé straně je stejné špatné podporovat osobní bankroty lidí kteří se zadlužují sebe a rodinu svojí vlastní hloupostí a jsou nepoučitelní. V tomto případě to popírá jakýkoliv výchovný prvek a znevýhodňuje to věřitele.

Přístup státu, který sám obhajuje svoje deficitní hospodaření, k lidem, kteří se chovají stejně jako vláda , parlament stojí na pseudohumanismu.

Tito státem obhajovaní jedinci mnohdy půjčené peníze, případně sociální dávky prohrají v automatech a stát je vlastně podporuje v životě ze dne na den, za cizí peníze, nikoliv hospodařit s delším výhledem.

Činit takovéto na první pohled "dobro" je vlastně výsměch všem poctivým lidem, kteří umí žít tzv. za své peníze.

0 0
možnosti
Foto

Lichva je jeden problém, jako druhý a závažnější vidím v postupech exekutorské státem posvěcené mafie, která ožebračí i ty, kteří by svoje dluhy většinou splatit mohli. Ve kterém dalším státě ve světě může částka vymáhaná exekutorem překročit o stovky procent původní dluh...?

0 0
možnosti
JT

To by me zajimalo, jak nejaka licence omezi sedou a cernou ekonomiku. Neni prece zadny problem pro lichvare pujcit 10.000 a nechat si podepsat smenku na 50.000.

0 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 403x
Jsem zastánce tzv. Josefova pravidla: v bohatých letech šetřit na roky, kdy se bude dařit méně. Ze zkušenosti osmi let starostování ve Šlapanicích (u Brna) vycházím i nyní v práci poslance za KDU-ČSL. Původní profesí architekt, s manželkou, třemi dětmi a prvním vnukem. Baví mě hudba, dějiny architektury a ze sportu hlavně F1. Nesnáším "úmyslné bořiče", prostě ty, kdo úmyslně boří všechno dobré, co se povedlo. Vážím si lidí, kteří umějí pracovat a drží dané slovo.

Seznam rubrik