Jaroslav Klaška

Ze Šlapanic na olympiádu

11. 09. 2015 0:00:00
Každý jednou někde začínal: Panenka, Šebrle, Železný. Naše děti ve Šlapanicích mohou ode dneška trénovat na novém lehkoatletickém sportovišti. Projekt, nad kterým jsem, coby někdejší starosta, strávil stovky hodin je na světě.

Kdo by chtěl "ujíždějící" školu?

Rozumějte. Před lety jsem spolu se statiky stál u školy, která svou vahou v jílovitém svahu "ujížděla" a bylo nám jasné, že bude třeba celkové rekonstrukce. Jak děti, tak i sportující veřejnost nakonec uvítala, že jsme opravili nejen ji, ale i bazén. Dnes se k tomuto uzavřenému trojlístku oprav přiřadilo i nové lehkoatletické sportoviště u šlapanické základní školy.

V roce 2010 jsme otevřeli zrekonstruovaný bazén a tělocvičnu. Vloni k 1. září jsme otevřeli zrekonstruovaný hlavní učební pavilon. A nyní 3. etapa - rekonstrukce školních hřišť. Sama rekonstrukce školního hřiště stála celkem přes 15 milionů Kč s dotací od EU ve výši 10,5 milionů korun. Město zaplatilo pouze rozdíl 4,6 milionů Kč.

Ve zdravém těle, zdravý duch,

řekl by klasik a rád se přidávám. Dálka, výška, hody i běhy už u nás nejsou problém. Lehkoatletický areál ve Šlapanicích u Brna je k dispozici i veřejnosti. Dvoufázově mohou svůj trénink pojmout ti, kteří si s sebou do batohu přibalí i plavky.

Přeji všem dětem, rodičům, učitelům a celé veřejnosti, abyste si stadion pořádně užili. Přál bych si, aby u nás vyrůstaly nové talenty. Třeba někdo z nich sem do Šlapanic přiveze zlatou medaili z mistrovství republiky, světa, nebo konec konců i z olympijských her!

Tak, sportu zdar!

Autor: Jaroslav Klaška | karma: 3.31 | přečteno: 97 ×
Poslední články autora